Ford introduce o tehnologie ce va ajuta masina sa recunoasca semnele de circulatie

Cei de la Ford vor implementa o tehnologie ce va ajuta soferii sa respecte limitele legale de viteza. Aceasta tehnologie va ajuta masina sa recunoasca semnele de circulatie, iar cand functiile sunt activate masina va pastra singura limita legala de viteza.

Intelligent Speed Limiter se numeste acest sistem ce va fi introdus pe modelele din gama S-Max. Sistemul se va folosi de o camera ce este montata pe parbriz, iar cand este activat sistemul camera va scana semnele de circulatie intalnite, iar masina isi va ajusta automat viteza in limitele impuse de semnele de circulatie scanate. In cazul in care functia este activata dar suntem nevoiti sa efectuam o depasire prin apasarea brusa a accelaratiei sistemul se va dezactiva.

Camera montata pentru detectarea semnelor de circulatie va fi folositoare si pentru semnalarea pericolelor intalnite pe drum. De exemplu vom fi avertizati sonor de computerul de bord in cazul in care pe drum apar obstacole sau au fost detectati pietonii. Acest tip de tehnologie ne asteptam sa fie folosit de cat mai multi producatori de masini in viitorul apropiat pentru a spori siguranta la volan.

No comments yet.

HAVE SOMETHING TO SAY?