Au aparut primele videoclipuri Full HD din spatiu cu Terra

Cu toate ca oricine are acces la internet poate calatori cu usurina prin diferite zone ale planetei prin intermediul Google Maps, abia acum au aparut primele videoclipuri color Full HD filmate din spatiu cu planeta noastra.

Oricat de multa libertate vom avea in viitor in a ne plimba de la inaltime peste zonele planetei noastre, nu se compara cu un filmulet realizat de la distanta de cateva mii de kilometrii altitudine.

Dezvoltatorii de la Google au reusit sa impresioneze cand au oferit, pentru prima data, utilizatorilor ocazia de a calatori efectiv prin toata lumea, chiar si prin zone pe care probabil nu vom ajunge niciodata sa le exploram. Acum o alta companie vine si lasa cu gura cascata milioane de oameni. Numele ei este UrtherCast, si tocmai a publicat in online o serie de clipuri video in care sunt imortalizate trei mari orase de pe Pamant: Barcelona, Boston si Londra.

Cu siguranta aceste videoclipuri vor ramane in istorie ca fiind primele ce au reusit sa fie filmate de la o asemenea altitudine, dar mai ales in format color si de catre o camera video de inalta definitie. Detaliile ce apar sunt impresionante, fiind vizibile chiar si obiecte cu scala de pana la 10 metri. Pana in prezent asemenea imagini puteau fi vizionate doar in format static, motiv pentru care miscarea masinilor, vizibile in clipuri, poate parea nenaturala.

Din pacate, publicul larg poate accesa anumite cadre video cu diferite locatii de pe mapamond doar in aceasta vara, prin intermediul unui abonament.

Barcelona, Spain from UrtheCast on Vimeo.

London, UK from UrtheCast on Vimeo.

Boston, U.S.A. from UrtheCast on Vimeo.

No comments yet.

HAVE SOMETHING TO SAY?