Automobilele BMW intra in IoT cu ajutorul BMW Labs

IoT este prescurtarea de la Internet of Things, iar acest program are ca rol integrarea tuturo electornicelor inteligente intr-o retea comuna dar pentru acest lucru ele vor avea nevoie de o conexiune la internet. BMW Labs dezvolta mai multe tehnologii pentru a integra automobilele in IoT.

Producatorul de automobile din Germania a inceput deja testarea serviciilor BMW Labs in tari precum SUA, Marea Britanie, Franta, Germania, Spania si Australia. Toti clientii ce au achizitionat sistmeul de navigatie Professional cu ConnectedDrive si BMW Online vor beneficia in viitoar de noile tehnologii dezvoltate de BMW Labs.

Primul pas facut de compania a fost integrarea cu platforma IFTTT (If This Then That) ce va permite utilizatorilor conectarea la servicii precum Twiiter, Facebook, Google Drive, email si multe altele. Aceasta platforma este folosita in special pentru casele smart ce folosesc sisteme precum Hue sau Nest. Astfel posesorii de automobile BMW se vor putea conecta fara probleme la serviciile mentionate mai devreme.

BMW IoT

Cu ajutorul IoT vom putea porni automat luminile case cand ne apropiem cu masina de locuinta sau usa garajului se va deschide cand suntem foarte aproape. Vor exista o multime de functii ce vor putea fi accesate dar asteptam sa vedem primele demo-uri din partea celor de la BMW pentru a intelege mai bine integrarea IoT cu un automobil.

No comments yet.

HAVE SOMETHING TO SAY?