Bitcoin atinge cea mai mare valoare de la sfarsitul lui 2014

Bitcoin este o moneda virtuala de a aparut in anul 2009, iar de atunci a avut o crestere uluitoare. Un lucru ce a dus la cresterea popularitatii atat de mult pentru Bitcoin este facptul ca tranzactiile facute cu aceasta moneda sunt anonime, iar ea este folosita mai ales in deep web.

Moneda virtuala a reusit sa atinga un prag istoric in anul 2013 cand un Bitcoin a ajuns sa valoreze 1250 de dolari, iar anul trecut moneda virtuala ajungea la valoarea de 1000 de dolari. In anul 2015 popularitatea Bitcoin a scazut destul de mult, iar pretul pentru o astfel de moneda a fost intre 200 si 350 de dolari. Cu toate acestea se pare ca spre sfarsitul anului Bitcoin reuseste sa atinga inca o data o valoare foarte mare, iar in acest moment ea este evaluata la 400 de dolari.

Aceste schimbari de pret se datoareza si informatiilor aparute pe internet in ultima perioada ce sugereaza ca dezvoltatorul Bitcoin, Satoshi Nakamoto, a fost descoperit si retinut de autoritatile din Australia. In acest an mai multe magazine au inceput sa introduca suportul pentru platile in Bitcoin, iar in multe tari au aparut si bancomate pentru aceasta moneda.

No comments yet.

HAVE SOMETHING TO SAY?