Ford lanseaza o bicicleta inteligenta

Intentia celor de la Samsung de a realiza o bicicleta inteligenta este cunoscuta inca de anul trecut, insa cei de la Ford Motor le-au luat-o inainte si pregatesc proiectul Ford Smart Mobility care intra deja in faza de implementare. MoDe: Flex va fi prima bicicleta digitala.

Ce o diferentiaza de o bicicleta normala este faptul ca ofera instructiuni de navigare, monitorizeaza pulsul, iar in acelasi timp se conecteaza la smartphone si smartwatch. Aplicatia MoDe: Link afiseaza informatii despre vreme, ora, trafic, navigare, dar si alte detalii interesante. Bruce Williams, directorul echipei de creatie al Ford Motor spune despre bicicleta ca: “faptul ca poate comunica atat de usor cu telefonul aduce mai multe optiuni consumatorului”.

Prin intermediul optiunii “No Sweat”, bicicleta va creste nivelul asistentei electronice. Astfel ea este capabila sa afle ritmul cardiac al ciclistului, iar in cazul in care acesta depaseste un anumit nivel, Mode: Flex va oferi asistenta electronica in pedala. Totodata, aplicatia MoDe: Link se conecteaza la senzorii bicicletei, care il avertizeaza pe posesor cand urmeaza o groapa prin vibratii resimtite la nivelul ghidonului. Din pacate, aceasta optiune este valabila doar pentru smartwatch.

In cazul in care biciclistul semnalizeaza dreapta/stanga, bicicleta inteligenta il va avertiza in cazul in care din directia respectiva vine vreo masina cu viteza. In plus, tot pe baza nivelului cardiac, MoDe modifica setarile motorului electric si astfel ajuta ciclistul sa se deplaseze mai usor.

Motorul electric este de 200 W, iar bateria acestuia ofera asistenta electrica in roti pana la viteze de 25 km/h. Scopul acestei biciclete este imbunatatirea situatiei din metropole, care sunt aglomerate si poluate.

No comments yet.

HAVE SOMETHING TO SAY?