Google Play Books primeste o functie pentru cititul nocturn

Se vorbeste de ceva vreme despre efectele negative ale ecranului unui smartphone sau al unei tablete asupra vederii dar si despre efectele provocate asupra somnului. Multi producatori incearca sa gaseasca solutii pentru a stopa efectele negative ale luminii albastre asupra utilizatorilor.

Cei de la Google au introdus un nou mod pentru aplicatia Play Books ce va ajuta utilizatorii atunci cand doresc sa citeasca o carte de pe dispozitivul inteligent noaptea. O astfel de functie este oferita de ceva vreme de Amazon pe tabletele Kindle, iar saptamana trecut functia a primit o noua imbunatatire.

Modul oferit de Google in Play Books poarta numele de Night Light si datorita algoritmului folosit functia va adapta lumina in functie de lumina din camera dar va lua in calcul si ce perioada a zilei este. Dezvoltatorii au folosit un filtru pentru lumina albastra pentru a dezvolta functia.

Actualizarea este disponibila atat pentru utilizatorii IOS cat si pentru cei Android si poate fi descarcata din AppStore sau Google PlayStore.

No comments yet.

HAVE SOMETHING TO SAY?