Intel si Micron lanseaza o noua memorie flash

Cei de la Intel lanseaza in colaborare cu Micron un nou tip de memorie flash ce se bazeaza pe tehnologia NAND ce permite o stocare de trei ori mai mare fata de memoriile flash actuale. Tehnologia 3D NAND va permite SSD-urilor sa stocheze aproximativ 3.5 TB.

Aceasta tehnologie depaseste cu mult tehnologiile actuale deoarece o memorie standard va permite stocarea a peste 10 TB de memorie si vom vedea imbunatatiri si pe partea densitatii dar si a costurilor de productie ce vor fi mult mai reduse.

3d-nand-flash-1

Tehnologia ce a fost dezvoltata de cele doua companii va permite o stocare foarte mare intr-un spatiu mic. Memoria flash este intalnita pe cele mai subtiri laptop-uri din lumea dar si pe majoritatea dispozitivelor mobile sau tablete, iar de acum cu tehnologia 3D NAND memoriile vor mult mai performante si mai ieftine odata cu implementarea acestei tehnologii.

3D NAND va aranja celulele flash vertical in 32 de straturice vor atinge 256 GB pentru tip-ul multi level cell, iar pentru triple level cell va atinge 384 GB. Aceasta tehnologie va permite dezvoltarea de SSD cu capacitate de 3.5 TB, iar cele standard vor putea atinge chiar 10 TB.

3d-nand-flash-2

Noua memorie flash dezvoltata de Intel si Micron vine cu foarte multe avantaje fata de tehnologia actuala deoarece capacitatea memoriei este de trei ori mai mare, costurile vor fi mult mai reduse, performantele de scriere si citire cresc considerabil, iar consumul de energie va fi si el mult mai mic.

Memoriile flash cu tehnologia 3D NAND sunt asteptate sa ajunga pe piata incepand cu anul urmator dar ele vor fi prezentate oficial in aceasta primavara.

No comments yet.

HAVE SOMETHING TO SAY?