Moky – prima tastatura cu touchpad invizibil integrat

Indiegogo si Kickstarter au adus un nou proiect interesant denumit Moky, o tastatura ce integreaza un touchpad invizibil, astfel ca utilizatorii s-ar putea lipsi de mouse, in acest fel economisind spatiu.

Deocamdata device-ul este doar un prototip si se conecteaza cu ajutorul Bluetooth-ului la diverse terminale, precum computere sau tablete. Interesant la acest proiect este faptul ca zona tastelor ascunde si zona de touch in acelasi timp, in acest fel ne mai fiind nevoie de un touchpad sau un mouse. Aceeasi zona in care scriem, ne permite sa facem si scrolling, dar si pinch to zoom.

Tastatura beneficiaza in colturi de niste senzori laser, ce creeaza un touchpad virtual in momentul in care este apasat butonul aflat in zona de jos a keyboard-ului. Acesti senzori detecteaza pozitia si miscarile degetelor in spatiu, transformandu-le in gesturi de navigare si swipe-uri. Produsul va masura grosimea de 8 mm.

Intregul proiect a depasit suma de 30.000 de dolari, cu 32 de zile ramase pana la finalizare, ajungand la 61.000 de dolari. O tastatura Moky costa 69 de dolari in prezent si se livreaza la nivel international.

No comments yet.

HAVE SOMETHING TO SAY?