Oculus Rift vine la pachet cu gamepad Xbox One

Oculus Rift a fost dezvaluit intr-o conferinta de presa, in varianta finala, insa noutatea vine din parteneriatul incheiat cu Microsoft, ce doreste ca Windows 10 sa fie platforma principala pentru cei interesati de realitatea virtuala.

Cu toate ca nu au fost prezentate noi informatii tehnice despre Oculus Rift, am aflat cu ce componente  va veni acesta la pachet. Device-ul va fi usor, iar carcasa va oferi un confort sporit datorita invelisului din material textil. Castile vor fi detasabile, acest lucru facilitand folosirea propriului sistem audio. Multumita includerii unui gamepad XboxOne cu adaptor wireless in pachet, schema de control implicita va fi foarte familiara. La acestea se adauga si un senzor pentru birou ce utilizeaza tehnologia cu infrarosu Constellation, astfel timpii de raspuns devenind foarte mici pentru miscarile capului.

oculus-rift-pack

Reprezentantii Microsoft au spus ca prin intermediul noilor functii din Windows 10, posesorii de Oculus Rift vor putea accesa o camera virtuala unde se vor putea bucura de experienta jocurilor pentru Xbox One proiectate pe un perete. Ca planuri de viitor, cei de la Oculus si Microsoft isi propun sa adauge avatarele prietenilor, astfel fiind disponibila o experienta sociala de joc in realitatea virtuala.

De asemenea, reprezentantii Oculus au prezentat la conferinta de presa si primul prototip pentru control in VR (virtual reality), chiar daca headset-ul va veni la pachet cu gamepad Xbox One. Este vorba despre Oculus Touch, format din doua controller-e fiecare avand cate un maner, un stick analogic, doua butoane si doua trigger-e accesibile cu degetele mari de la mana si index. In plus, cele doua device-uri dispun de senzori cu infrarosu Constellation, pentru pozitionarea spatiala.

oculus-rift-consumer-640

Din pacate, nu a fost anuntat pretul nici pentru Oculus Rift, nici pentru Oculus Touch, insa am aflat ca headset-ul va fi lansat in prima parte a anului 2016, Touch urmand sa apara pe piata mai tarziu.

No comments yet.

HAVE SOMETHING TO SAY?