Raspberry Pi prezinta un calculator ce costa doar 5 dolari

Cei de la Raspberry Pi sunt foarte cunoscuti pentru comercializarea calculatoarelor foarte ieftina. Astazi compania a prezentat un nou dispozitiv revolutionar ce va fi vandut in schimbul a doar 5 dolari, calculatorul poarta numele de Raspberry Pi Zero.

Noul calculator Raspberry vine cu un procesor Broadcom BCM2835 de 1 GHz, memoria RAM este de 512 MB, beneficiaza de un slot pentru carduri microSD si dispune de un slot mini-HDMI ce are un output 1080p la 60 fps. DImensiunile lui Raspberry Pi Zero sunt de 65 mm X 30mm, iar procesorul folosit este aproape de doua ori mai rapid decat cel intalnit pe prima generatie Raspberry.

Acest model vine cu dotari mult mai slabe decat alte produse ale companiei deci nu se poate face o comparatie. El va rula sistemul Raspbian ce este bazat pe o versiune Linux speciala pentru acest dispozitiv. Nu dispune de porturi USB sau LAN dar compania pune la dispozitie o oferta speciala, iar cei ce achizitioneaza Raspberry Pi Zero vor primi si adaptoare pentru USB si HDMi.

No comments yet.

HAVE SOMETHING TO SAY?