Sony dezvaluie ca jocurile de PS3 nu vor compatibile cu PS4

Saptamana trecuta, Microsoft facea oficial faptul ca jocurile de pe Xbox 360 vor rula si pe consola Xbox One datorita unui update al software-ului. Acum au facut si cei de la Sony un anunt legat de jocurile lor, insa nu e ceea ce se asteptau fanii.

Batalia de pe piata consolelor nu se poarta doar intre companii, ci si intre utilizatori, iar posesorii de Xbox One se bucurau saptamana trecuta la anuntul facut de oficialii de la Microsoft. Din pacate pentru detinatorii de PlayStation 4, Sony nu va face compatibile jocurile de pe PS 3 cu noua consola.

Shueshi Yoshida, unul dintre oficialii de la Sony Worldwide Studios, s-a aratat surprins de anuntul facut de Microsoft, iar raspunsul lui a fost ca: “trebuie sa fi fost un efort de inginerie considerabil”. In ciuda faptului ca fanii consolei de la Sony se asteptau la un anunt similar cu cel de la Microsoft, acelasi oficial a mai spus: ”ar fi foarte complicat să facem acest tip de compatibilitate. Niciodată nu zic niciodată, dar deocamdată nu avem planuri în această direcție”.

Date fiind aceste informatii, hotararea Sony isi are bazele in faptul ca jocurile de pe PS3 au fost optimizate pentru arhitectura utilizata atunci, iar PS4 foloseste o configuratie traditionala AMD, rezultatele putand fi destul de neplacute.

No comments yet.

HAVE SOMETHING TO SAY?