Un prototip Range Rover poate fi condus prin intermediul unei aplicatii pentru smartphone

Pana acum am vazut doar in filme masini conduse de pe dispozitivul inteligent, iar acum cei de la Land Rover UK au dezvoltat o aplicatie ce iti permite sa conduci masina direct de pe smartphone.

In acest moment exista un prototip al modelului Range Rover ce poate fi condus prin intermediul acestei aplicatii dar pe viitor aceasta tehnologie va evolua foarte mult. Reprezentantii companiei sustin ca tehnologia dezvoltata de ei are ca scop ajutarea soferilor in diferite situatii de exemplu, atunci cand esti blocat in parcare si nu ai cum sa intrii in masina sau cand mergi cu masina pe un teren accidentat si ai nevoie de ajutor pentru a trece de o portiune de drum nefavorabila.

In momentul in care vom folosi aceasta functie viteza masinii va fi limitata la 6-7 Km/h, iar distanta de la care putem folosi aplicatia de smartphone va fi de maxim 3 metri pentru a evita anumite probleme ce pot aparea in momentul in care poti controla masina dintr-o cladire la orice viteza doresti.

Mai exista companii ce au dezvoltat aplicatii pentur smartphone ce pot controla anumite functii ale masinii dar ele sunt limitate la a porni masina, a claxona sau a debloca masina.

No comments yet.

HAVE SOMETHING TO SAY?