Aceasta problema a fost descoperita recent pe dispozitivele Android, datand de la versiunea 1.6, ce permitea hackerilor sa modifice aproape orice aplicatie din Play Store transformand acea aplicatie intr-un virus foarte periculos pentru securitate.

Acum, se pare ca problema a fost remediata si a fost trimis catre OEM, Google fiind constienta de acest bug inca din Februarie, asa ca trebuia intr-un fel sau altul sa il rezolve.

Google sustine ca nu a vazut nici o aplicatie in Play Store care sa fie afectata de aceasta vulnerabilitate.

Insasi Play Store isi scaneaza aplicatiile si ofera si o functie numita Verify App, aceasta scanand toate aplicatiile chiar daca instalati aplicatii din alte locuri.

Samsung si alte OEM-uri au raportat ca deja au inceput sa livreze dispozitive care au acest bug scos. Dispozitivele actuale vor trebui sa astepte un update, acest lucru fiind posibil in viitoarele zile ce vor urma, dar si un functie de fiecare operator.

CyanogenMod este constient de aceasta problema iar schimbarile necesare au fost deja efectuate.

2 Readers Commented

Join discussion
  1. George Cobelita on 21 martie 2014

    Oricum, niciodata nu vor remedia problema virusilor si a hack-urilor. Pentru ca si hack-eri evolueaza odata cu programarea. Dar e bine pentru ca: pana apare o problema lumea e protejata

  2. CellGSM on 25 noiembrie 2014

    George, o sa fie destul de greu de spart store-ul, insa, vor gasi alte modalitati (cum au facut-o si pana acum) prin care sa imprastie virusi.

HAVE SOMETHING TO SAY?